Zomervakantie bungalow in de bergen met privétuin

Tijdens de zomervakantie gaan veel mensen lekker zonnen in hun tuin. Andere lezen een spannend boek met een lekker glaasje limonade in de hangmat. Sommige spelen een leuk bord of kaartspelletje op de picknicktafel. Iedereen houdt ervan om tijdens hun vakantiehuis in de tuin. Maar hoe zorg je nou dat de tuin van je vakantiehuis er goed bij zit zonder dat je hele vakantie kost. Een vakantiehuisje in de bergen is erg leuk. Zo kun je veel wandelen en heb je altijd een prachtig uitzicht.

Indeling tuin

Om er voor te zorgen dat je niet heel de vakantie bezig ben met het bijwerken van je tuin, is het slim om voor een makkelijke indeling van je tuin te kiezen. Dit kan je doen door vooral struiken, bomen en hagen te gebruiken. Bomen en struiken hoef je vaak niet bij te houden. Hagen, zoals een buxus of een conifeer, hoef je niet heel erg vaak bij te houden. Ook is het slim om niet veel planten te plaatsen. Deze bezorgen je het meeste tuinwerk, wat je liever vermijdt op je vakantie. Ook is het slim om een groot rechthoekig grasveld te hebben. Deze is makkelijk te maaien en het maaien kost maar een paar minuutjes de tijd. Doordat je geen vervelende hoekjes maakt en onhandige bochten bespaar je in het maaien ook weer een boel tijd.

Tuinspullen in je chalet

Ook is het tijdbesparend om de juiste tuin-apparatuur te kiezen. Je werkt in de tuin natuurlijk met een aantal verschillende apparaten. Zo werk je met een grasmaaier en een buxusschaar. Met de verkeerde onderdelen of apparaten geef je jezelf een hoop werk. Bij online winkels kun je voor verschillende merken de juiste onderdelen kopen om zo je apparaten het beste te laten werken. Bij onderdelen voor tuin-apparatuur is er ook een kwaliteitsmerk dat vaak universeel is. Deze worden in de tuinapparatuur-branche erg hoog gesteld. In je vakantiebungalow zullen veel tuinspullen aanwezig zijn. Mocht je het leuk vinden dan kun je tijdens de zomervakantie zelfs wat gaan tuinieren.

Dieren meenemen op zomervakantie

Wil jij extra genieten tijdens de zomervakantie? Het helpt om huisdieren mee te nemen, zoals je hond. Je moet dan niet denken dat de hond het grasperk kort eet zoals een koe dat zou doen. Toch helpt helpt het om je hond of kat mee te nemen. Een natuurlijke omheining aan de veiligheid van de huisdieren zodat deze niet kunnen ontsnappen. De zomervakantie is een ideale periode om met het hele gezin te genieten. Het is altijd lekker weer. In de bergen kan het soms wel wat afkoelen. Hoe hoger je bungalow in de bergen gelegen is, hoe kouder het doorgaans is. Neem daarom voldoende warme kleding mee.

Autovakantie in de zomer

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Lees je dan goed in over eventuele wegwerkzaamheden, tol en wegenbelasting (vignet). Zorg dat je voor vertrek alle spullen hebt ingepakt en de route naar de bergen hebt uitgezocht via Google Maps of je navigatiesysteem. Zo zal je zomervakantie zorgeloos worden!