Brussel

Brussel

Brussel, veel mensen denken dat Antwerpen de hoofdstad is van België. Dan had je het mis. Brussel is namelijk de hoofdstad van België daarbij komt kijken dat Brussel ook een van de grootste steden is in België. Brussel staat wel tot in tegenstelling tot veel meer dingen bekend dan een gemiddelde stad. Zo heeft Brussel het Europese Parlement, wat trouwens echt een aanrader is. Het gebouw is enorm groot en zit vol met leuke verhalen. Zo zijn daar alle leiders van Europa al is een keer geweest. Denk bijvoorbeeld aan onze eigen Minister-president Mark Rutte, en nog veel meer. Je kan het zelf vast wel verzinnen. Buiten het Europese Parlement is Brussel ook nog bekend van de zilveren glimmende ballen die aan zijn vastgemaakt. Misschien heeft u ze als is een keer gezien toen u in Brussel was. Anders is het echt een aanrader om het is een keer te bezoeken. Of ooit gehoord van het Manneke Pies? Dat is ook een van de meest iconische beelden ooit gemaakt. Je hebt het vast al wel een op het nieuws voorbij horen komen. Het is niet iemand de hele dag plast. Nee het is gewoon een beeld waar de hele een straal uitkomt.

josh-appel-NeTPASr-bmQ-unsplash

Goed Doel?

Het klinkt misschien als een goed doel maar dat is het niet. Mensen gooien namelijk dat de plas ervoor veel geld. Hoeveel precies weet niemand. Het is niet dat iedereen geld erin gooit maar mensen die een vaak een beetje gelovig zijn gooien er vaker muntgeld in dan mensen die niet gelovig zijn. Met het gooien van die munten doen mensen meestal een wens in de hoop dat de wens uitkomt. Dat doen mensen trouwens niet alleen in Brussel. Nee dat doen ze op de meest random plekken. Sommige bij een stop in Oostenrijk. Dan gooien mensen het vaker in de rivier. Sommige mensen doen het bij het wachten in een rij bijvoorbeeld een van een achtbaan. Alles voor goed geluk zou je zeggen. Misschien is het tegenwoordig meer toch een traditie geworden.

Buiten alle bezienswaardigheden heeft Brussel ook veel leuke kroegen en eetcafés. Je kan er de hele dag op uit. Misschien doe je het alleen om te winkelen en blijf je maar een dagje. Het kan ook komen doordat je de stad wel wilt bezoeken maar het niet zeker weten of je het wel leuk vind. Voor ons is het dan nog gemakkelijk om dan op die dag weer terug te gaan richting huis. Mocht je langer blijven in Brussel is het ook leuk op naar andere plaatsen te rijden. Denk bijvoorbeeld naar de Ardenne. Waar je in alle rust lekker kan wandelen, fietsen of tokkelen. Het is leuk als je van de natuur houd of als je met je gezin op vakantie gaan.

MEER TE WETEN KOMEN